Lilla Beddinge BK

En grön fotbollsklubb

Föreningen

Föreningsfakta

Lilla Beddinge BK består idag av 2 senior lag 1 herrlag & 1 damlag. dessutom har förening en ungdomsverksamhet med 2 lag.

Fotbollen är föreningens huvudfokus men man är även aktiva men andra arrangemang under ett verksamhetsår som sträcker sig mellan november – Oktober. 

Styrelsen består av Ordf. Johan Lindwall, V.Ordf. Maria Lindwall, Kassör Monicka Salmi, Sekreterare Andreas Kroon samt Ledarmöterna Malena Clarry, Andreas Nilsson & Lars-Erik Billstein

Förenings Historia

Lilla Beddinge BK är en opolitisk breddförening från Beddingestrand i södraste Sverige, vi bildades 17 november 1942 och spelar våra matcher på Thurevallen. Föreningens målsättning är att bibehålla samt utveckla idrottsintresset i och runt byn med fotbollen i fokus. Detta samtidigt som vår vision är att inneha lag i de åldersgrupper där underlag finns från små lirare till seniorer!

Lilla Beddinge bildades den 17 november 1942 och spelar sina hemmamatcher på Thurevallen, idrottsplatsen namngavs på klubbens 60 års jubileum 2002 och har sitt ursprung från Thure Hansson, av många ansedd som den som skapade föreningen. 1953 knappt 11 år efter föreningens bildades sattes publikrekord när Hammenhögs IF gästade Beddingestrand för en vänskapsmatch mot vårt A-lag och 497 personer finns noterade i historie böckerna.

Föreningens färgar har traditionellt varierat mellan Gult/Grönt och Vitt men de senaste åren har föreningen spelat i helgrönt.

Fotbolls Historia


LBBK är en till åldern kommen ”fotbollsungdom”. 1942, närmare bestämt den 17 november, bildades klubben och förste man att svinga ordförandeklubban var Agne Jönsson. Idrotten i Beddingestrand hade startat några år tidigare, men då i form av kraftsporten brottning. På grund av några allvarliga olyckor i samband med brottningsträning- och matcher, avvecklades brottningen och fotbollen såg dagens ljus.

”Klubbens främsta fotbollsmerit är segern i 1980 års Söderslättscup, berättar en stolt Rune Sandberg”. Rune, själv en legend i klubben, med bl a lagledareposten för A-laget 1964 på sin digra meritlista, vill framhäva några personligheter i bollklubbens över 60-åriga historia. Thure och Torsten Hansson får en framskjuten placering. Desa både byggde egenhändigt klubbens mysiga klubbstuga med omklädnadsrum. 1964 stod bygget färdigt. Thure, tyvärr bortgången för några år sedan, har dessutom givit namn åt Idrottsplatsens namn Thurevallen. Sven Svensson var en annan eldsjäl som uträttat mycket ideellt arbete för klubben.

Högsta serien laget spelat i är div 5 och ”Mr Beddingestrand” Kent Andersson med över 900 seniormatcher är ”still going strong….” Andra kända spelare är Gert-Åke Hansson och Lars Hansson.

Varje år deltager LBBK i den numera ”världsberömda” BYACUPEN, en gubbaturnering mellan slättens olika fotbollslag. Som bekant, så spelades det bättre fotboll förr……

Lilla Beddinge BK har även haft ett damlag, dock finns det inte mycket fakta sparat om detta lag. Så sitter du inne med sådan fakta är du välkommen att kontakta oss.

Välkommen till oss på Thurevallen