Martin Larsson förste spelare att förlänga!


Så var det klart. En av Thurevallens största publikfavoriter, Martin Larsson, blir den första spelaren att förlänga med klubben inför den kommande säsongen. Om det finns ett ord, eller snarare ett uttryck som beskriver Martin är det i så fall den portugisiska frasen: ”Joga Bonito”. Om man översätter det till svenska blir det någonting i stil med ”spela vackert”, eller som det heter på skånska: ”spilla den brae”. Anledningen till detta är att han försöker efterlikna den gamle fotbollslegendaren José Mariá ”Guti” Gutiérrez spelstil med avgörande passningar, finess och prima teknik – attributer som är oerhört värdefulla för det beddingestrandska laget. Dock ska man inte misslyckas med att lyfta Martins briljans vid sidan av fotbollsplanen, nämligen i omklädningsrummet, på torsdagsfikan eller på lagfesterna där han verkligen dominerar och bidrar till en underbar stämning och många skratt som stärker lagmoralen.
Ålder: 28 år
Position: Jag spelar helst centralt och defensivt. Mittback eller innermittfältare är de positioner som jag kan tillföra mest på. Men oftast är jag innermittfältare så det får bli det som är mitt svar. Precis som alla andra medie-tränade människor måste jag säga att jag spelar där tränaren sätter mig.
Moderklubb: Min moderklubb är Lilla Beddinge BK om man inte räknar med mitt korpenlag, BK Ängen, som jag dominerade i under tre år.
Varför blir det ytterligare en säsong i LBBK? Jag spelar en säsong till för LBBK, semesterparadisets stolthet, för att det är ett lag jag byggt och lärt alla som passerat allt jag kan. Det hade känts fel att representera en annan klubb efter vad jag gjort för LBBK.
Vad har du för förväntningar på den kommande säsongen? Jag har höga förväntningar på nästa säsong. Med idel starka nyförvärv i form av Noah, Mange Jr (Simon Magnusson) och det faktum att vi slipper både Skinni och Dogge ett år till så tror jag att vi kommer sluta säsongen med en riktigt bra känsla i truppen. Ofta innebär ju också detta en topp tre-placering och minst en kvalplats till division fem.
Bästa minnet i LBBK? Mitt i särklass bästa LBBK-minne var när domaren blåste för full tid och hela laget stormade planen när vi mötte Färingtofta borta i kvalet till division sex 2015. Efter en ett- noll seger på Thurevallen där kung-Jeppe tofflade in dubbelmötets enda mål så kunde vi efter ett heroiskt kämpande med en man utvisad hålla undan och klara krysset. I samband med att TFF blev klart för superettan igen så måste detta räknas som en av de bästa dagarna i mitt liv.
Största fotbollsmerit? Min störta merit på fotbollsplanen måste vara när jag precis blivit god vän med Dogge. För er som inte vet är Dogge, enligt honom själv, en av IFK Trelleborgs största talanger någonsin och han säger själv att han har en fysik som till och med Usain Bolt hade varit avundsjuk på… Skitsamma. Vi hade en fysträning en gång där jag fullständigt sprang sönder honom. Om någon hade filmat detta hade det varit bland de topp 10 mest visade på Youtube den veckan.
Egen kommentar: Jag har alltid lovat min käre vän Anton som är sportchef, husgud och allsmäktig i Gislöv att jag ska göra en säsong där innan jag lägger benskydden i skåpet och slutar sparka ner de motståndare som är snabbare än vad jag är. Dock har han själv lagt av med glidtacklingarna och snurrfinterna och då känner jag att det inte finns någon idé med att dra dit, oavsett hur mycket pengar som erbjuds. Det fanns helt enkelt inget annat alternativ för mig än att förlänga med LBBK!


 

Kommentera